Servicii

Profilul cabinetului medical:

1. Acupunctura
Una din ramurile medicinii tradiţionale chinezeşti care foloseşte principiul de echilibrare a energiilor organismului prin înţepare cu ace în anumite puncte (corespunzătoare unor linii şi hărţi speciale) aflate pe corpului pacientului, pentru a ameliora sau vindeca anumite afectiuni.
Acupunctura a fost studiată de chinezi încă din antichitate, fundamentele ei bazându-se pe observaţie atentă a celor mai mici semne, care astăzi ar intra în cadrul noţiunilor de semiologie. Este o metodă ce poate fi folosită la ora actuală în finalizarea tratamentelor clasice medicale.
Principiul de bază al acupuncturii este normalizarea sarcinii electromagnetice celulare, cu recuperarea activitaţii receptorilor celulari, normalizând în final, funcţia organelor afectate. Tehnica este simplă, constând în introducerea unor ace speciale, foarte fine, în punctele de acupunctură, puncte localizate la suprafaţa pielii corpului uman.
Rezultatele în afecţiunile acute sunt cu vindecare, iar în cele cronice, starea de normalizare a afecţiunii, durează între 6 luni şi caţiva ani.
Acupunctura este indicată în toate afecţiunile ce se tratează prin medicina alopată, cu excepţia afecţiunilor chirurgicale, dar mai ales în inflamaţii, spasme, contracturi, entorse, dureri, alergii, migrene, parestezii, pareze, nevralgii…etc.

 

2. Consultaţii Medicină Familie
Consultaţie medicală clasică.

 

3. Consultaţii M.T.C. (Medicina Tradiţională Chineză)
Medicina Tradiţională Chineză, este caracteristică medicinei asiatice, şi constă în evaluarea calitaţii şi amplitudinii pulsurilor la ambele mâini.
Consultaţia M.T.C. pe pulsuri, este manevra decisivă sau obligatorie în tratamentele prin acupunctură, deoarece ea DECIDE formula medicală de recuperare a pacientului
In M.T.C, aceiaşi afecţiune are cauze diferite, în funcţie de deficitul sau excesul de sarcină electromagnetică.

 

4. Homeo-mezo-acupunctura (mezo-acupunctura)
Reprezintă injectarea cu diferite substanţe homeopate în punctele de acupunctură, în funcţie de patologie, stimulând electromagnetic şi biologic punctul de acupunctură.
Beneficiul este dublu, prin răspuns celular, electromagnetic şi biologic, concomitent.
Rezultatele în timp sunt mult mai stabile, apărând recăderea afecţiunii după 5- 10 ani. Această tehnică are cele mai bune rezultate în afecţiunile rematoide (boala artrozică) şi efecte estetice pentru cel puţin 5 ani (medicina estetică).

5. Laser acupunctura
Evoluţia tehnologiei a dus la înlocuirea acului clasic cu un fascicul laser. Ştiinţa demonstrează că folosirea fasciculului laser are exact acelaşi efect ca şi acul de acupuntură, la nivelul punctelor energetice. Ea este folosita cu precădere în terapiile M.T.C. ale copiilor, începând cu vârsta de 7 ani, dar şi mai mici, dacă este nevoie (enurezis, amigdalita cronică, afecţiuni osteo-articulare, constipaţie, ADHD…).